Baltoji (sheng/raw) Pai Mu Tan arbata – presuota ir brandinta. Pastaruoju metu populiarėja brandinta baltoji arbata, tad ją pradėta presuoti taip pat kaip ir Pu-erh arbatą. Presuota arbata gali lėtai bręsti, o su laiku jos skonis saldėja ir švelnėja.
„Pai Mu Tan Beeng Cha” arbata
Derlius: 2015 m.
Lapeliai: brandinti, rudai žalsvo atspalvio, presuoti.
Charakteristika: salstelėjusio, vaisinio skonio.
Ypatybės: arbata presuota 2015 m. ir nuo tada brandinta Kunming mieste, optimaliomis klimato sąlygomis. Per šį laikotarpį arbatlapiai įgauna saldžiai vaisines skonio natas. Tai nuostabiai unikali skonio patirtis.
Baltoji arbata – tai švelniausių ir jauniausių lapelių arbata, minimaliai apdorota ir dėl to itin vertinama subtilių arbatų mėgėjų. Baltosios arbatos lapeliai skinami tik rankomis, kol jų pumpurai dar ne visiškai išsiskleidę – juos dar dengia sidabriniai pūkeliai. Nuskinti lapeliai paskleidžiami ant bambukinių grotelių ir natūraliai vytinami, o po to atsargiai džiovinami neaukštoje temperatūroje. Po džiovinimo sidabriniai pūkeliai įgyja baltą spalvą (iš čia ir baltosios arbatos pavadinimas, kuris iš kinų kalbos verčiamas kaip „Baltasis Bijūnas“).
Kilmės šalis: Kinija