Juodoji (shu/ripe) Pu-erh arbata – maksimaliai fermentuota ir dažniausiai vadinama tiesiog Pu-Erh.
“Black Elephant Beeng Cha” arbata
Derlius: 2021 m.
Lapeliai: tamsiai rudi, nuo mažų iki vidutinių, presuoti.
Charakteristika: minkšto, salstelėjusio aromato.
Ypatybės: Šį arbata – duoklė nepaprastam įvykiui: pirmą kartą 2021 m. 16 laukinių dramblių persikėlė iš Xishu-angbanna į Pu-Erh ir atgal. Šis naujai sukurtas dramblių takas reprezentuoja nepaliestą šios vietovės gamtą ir nusipelno ypatingos aukštos kokybės arbatos.
Pu-Erh arbata kilusi iš Kinijos, Junanio provincijos. Ji gaminama iš to paties laukinio arbatkrūmio (lot. Camellia sinensis) kaip ir žalioji bei juodoji arbata. Pagrindinis skirtumas – arbatlapių fermentacijos procesas, kurio metu vytinti arbatmedžių lapeliai storu sluoksniu supilami į dideles krūvas. Lapai drėkinami vandeniu, uždengiami ir laikomi keletą savaičių. Pakilusi temperatūra suteikia puikią terpę daugintis bakterijoms, kurios paskatina fermentaciją ir suteikia Pu-Erh arbatai išskirtinių savybių bei specifinį skonį ir kvapą.
Kilmės šalis: Kinija