Muskato riešutas dar kitaip vadinamas muskato sėklomis, žinomas jau daugiau nei 5000 metų. Muskato gimtine vadinama Indonezija iš kurios muskatas ir buvo atgabentas į Europą. Muskato riešutas iš tiesų yra sėkla, kuri sudžiovinta naudojama patiekalams gardinti.
Muskato riešutas vartojamas tarkuotas saldiems, aštriems patiekalams: pyragams, pudingams, sūriams, makaronams, vištienai, sriuboms su pomidorais, žirniais, pupelėmis. Tinka su kopūstais, špinatais, brokoliais, baklažanais. Labai dera su keptomis ar virtomis bulvėmis, špinatais ir žieminiais moliūgais.
Muskato riešuto skonis kaitinant tampa labai nemalonus, o aromatas visiškai išgaruoja, taigi muskato riešutą geriausiai dėti pačioje patiekalo ruošimo pabaigoje. Muskatą rekomenduojama laikyti atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių sandariuose induose.
Kilmės šalis: Indonezija
Supakuota Lietuvoje