Žodis khari kilęs iš pietų Indijos ir reiškia aštrų ir tirštą padažą. Ciberžolės šaknis – pagrindinis kario ingredientas. Ji turi sudaryti ne mažiau 25% prieskonių mišinio. Ciberžolės šaknis neturi išraiškingo skonio, tačiau gali pasigirti ryškiu ir intensyviu kvapu, kuris dar stipriau atsiskleidžia ciberžolę sumaišius su kitais prieskoniais. Kario sudėtis būna skirtinga – ji priklauso nuo gamintojo ir vietovės. Viena iš populiarių kario rūšių yra tailando karis, kitaip dar vadinamas raudonuoju. Tradiciškai, šis karis aštresnis nei indiškas, nes maišytas su aitriomis čili paprikėlėmis. Tailande, raudonasis karis dažniausiai patiekiamas pastos pavidalu.
Prieskonių mišinys „Tailando karis“ gali būti lengvai paverčiamas į kario padažą. Tiesiog sumaišykite reikiamą kiekį mišinio su vandeniu ir šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Tradicinei Tailando kario pastai ruošti, vietoje vandens naudojamas žuvies padažas.
Mūsų siūlomas „Tailando karis“ nėra aštrus, nes didelę mišinio dalį sudaro saldžioji paprika. Mišinys ir skoniu, ir kvapu stipriai skiriasi nuo klasikinio Indiško kario. Šis švelnesnis, ne toks intensyvus, neturi Indiškam kariui būdingo specifinio kartumo.
„Tailando kariu“ tinka gardinti žuvies, mėsos, paukštienos, daržovių patiekalus, troškinius, ryžius, gaminti padažus.
Kilmės šalis: Vokietija
Supakuota Lietuvoje