Šokolado ir kakavos miltelių gamybai kakavos pupelės kruopščiai atrenkamos, skrudinamos, lukštenamos ir smulkinamos. Galiausiai, iš susmulkintų pupelių, spaudžiamas kakavos sviestas. Sumalus masę, likusią po kakavos sviesto išspaudimo, gaunami kakavos milteliai. Kad kakavos milteliai geriau pasiskirstytų skystyje, jiems gaminti skirta masė alkalizuojama – dažniausiai apdorojama kalio karbonatu.
Šioje kakavoje yra net iki 22% kakavos sviesto, kuris pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, turi daugybę vitaminų ir mineralų. O be to, ir kokį turtingą skonį suteikia, ir kaip nuostabiai kvepia!
Ši kakava puikiai tiks ne tik karšto šokolado ruošimui, bet ir pieno kokteiliams, pudingams, kepiniams, desertų paruošimui.
Kilmės šalis: Olandija
Supakuota Lietuvoje