Chai Chai naujiena – išskirtinio dizaino stikliniai indeliai su natūraliais, tvariais, užsukamais Akacijos medžio dangteliais – kiekvienai virtuvei taps nepriekaištingu dizaino akcentu. Platus indelių kaklelis leidžia patogiai pasemti ar įberti prieskonius, o užsukami dangteliai užtikrina, kad prieskoniai išliks švieži ir birūs.
Harissa – tai aitriųjų paprikų pasta, aromatingas pagardas, gaminamas iš keptų raudonųjų paprikų ir gausiai gardinamas prieskoniais bei žolelėmis.
Nors pirmiausia Harissa atsirado Tunise, bet ji labai populiari visoje Šiaurės Afrikoje ir Maroke. Tunise Harissa dažniausiai naudojama mėsos patiekalams (avienai ir ožkos mėsai), žuvies troškiniams su daržovėmis, kuskusui ir ankštiniams patiekalams gardinti, dažniausiai, avinžirnių sriuboms. Europoje mėgstama Harissa įtrinti į mėsą ar gardinti baklažanus, o Izraelyje šis mišinys naudojamas kaip lavaše patiektų kebabų ar pitų padažas.
Taigi, drąsiai šiuo prieskonių mišiniu skaninkite sriubas, troškinius, užkandžius, mėsos, ryžių ar kuskuso patiekalus, naudokite marinuojant mėsą ir žuvį, maišykite į trinamus avinžirnius (gaminant humusą) ar bet kokią kitą užtepėlę, tepkite ant picos, maišykite su alyvuogių aliejumi ir tepkite ant duonos.
Norėdami pasigaminti prieskoninio aliejaus, tiesiog sumaišykite žiupsnelį „Harissos“ su alyvuogių aliejumi ir leiskite „pastovėti“.
Matmenys: Ø65 x 55 mm
Prieskonių kilmės šalis: Vokietija
Kilmės šalis: Lietuva