Kategorijos: ,

„Harissa“ buteliuke

Harissa – tai aitriųjų paprikų pasta, aromatingas pagardas, gaminamas iš keptų raudonųjų paprikų ir gausiai gardinamas prieskoniais bei žolelėmis.

Nors pirmiausia Harissa atsirado Tunise, bet ji labai populiari visoje Šiaurės Afrikoje ir Maroke. Tunise Harissa dažniausiai naudojama mėsos patiekalams (avienai ir ožkos mėsai), žuvies troškiniams su daržovėmis, kuskusui ir ankštiniams patiekalams gardinti, dažniausiai, avinžirnių sriuboms. Europoje mėgstama Harissa įtrinti į mėsą ar gardinti baklažanus, o Izraelyje šis mišinys naudojamas kaip lavaše patiektų kebabų ar pitų padažas.

Taigi, drąsiai šiuo prieskonių mišiniu skaninkite sriubas, troškinius, užkandžius, mėsos, ryžių ar kuskuso patiekalus, naudokite marinuojant mėsą ir žuvį, maišykite į trinamus avinžirnius (gaminant humusą) ar bet kokią kitą užtepėlę, tepkite ant picos, maišykite su alyvuogių aliejumi ir tepkite ant duonos.

Norėdami pasigaminti prieskoninio aliejaus, tiesiog sumaišykite žiupsnelį „Harissos“ su alyvuogių aliejumi ir leiskite „pastovėti“.

Matmenys: Ø31,5 x 168,4 mm

Kilmės šalis: Vokietija

Čili, paprikos, česnakai, kuminai, kalendros, druska.

Liko 5

4.0026g

Pristatysime per 1-3 darbo dienas Nemokamas pristatymas nuo 30.00 Atsiimkite paštomate

Prieskonių mišiniai

Visos prekės