Žalioji (sheng/raw) Pu-erh arbata – tai arbata, kurios gamybos metu atliekama tik minimali lapelių oksidacija. Tuomet arbata gali lėtai bręsti per ilgą laiko tarpą. Dažniausiai presuojama – tuomet arbatžolės tinkamos ilgalaikiam brandinimui. Su laiku arbatos skonis saldėja, švelnėja.
„Green Beeng Cha” arbata
Derlius: 2020 m.
Lapeliai: žalsvai gelsvo atspalvio su auksaspalviais pumpurėliais, presuoti.
Charakteristika: švelnaus, vaisinio aromato.
Ypatybės: Kitaip nei shu Pu-erh arbata, sheng Pu-erh arbatlapiai džiovinami saulėje, presuojami ir tuomet brandinami. Presavimui lapeliai atrinkti rankomis.
Supakuota į medinę dėžutę.
Pu-Erh arbata kilusi iš Kinijos, Junanio provincijos. Ji gaminama iš to paties laukinio arbatkrūmio (lot. Camellia sinensis) kaip ir žalioji bei juodoji arbata. Pagrindinis skirtumas – arbatlapių fermentacijos procesas, kurio metu vytinti arbatmedžių lapeliai storu sluoksniu supilami į dideles krūvas. Lapai drėkinami vandeniu, uždengiami ir laikomi keletą savaičių. Pakilusi temperatūra suteikia puikią terpę daugintis bakterijoms, kurios paskatina fermentaciją ir suteikia Pu-Erh arbatai išskirtinių savybių bei specifinį skonį ir kvapą.
Kilmės šalis: Kinija