Juodoji (shu/ripe) Pu-erh arbata – maksimaliai fermentuota ir dažniausiai vadinama tiesiog Pu-Erh.
“Bu Lang Mountain” arbata
Derlius: 2019 m.
Lapeliai: rusvi, tamsūs, presuoti.
Charakteristika: minkšto, vaisinio aromato.
Ypatybės: ribotos partijos arbata iš Xishuangbanna kalnų. Būdingas šiek tiek sutraukiantis ir ilgai išliekantis poskonis su švelniomis medaus natomis.
Pu-Erh arbata kilusi iš Kinijos, Junanio provincijos. Ji gaminama iš to paties laukinio arbatkrūmio (lot. Camellia sinensis) kaip ir žalioji bei juodoji arbata. Pagrindinis skirtumas – arbatlapių fermentacijos procesas, kurio metu vytinti arbatmedžių lapeliai storu sluoksniu supilami į dideles krūvas. Lapai drėkinami vandeniu, uždengiami ir laikomi keletą savaičių. Pakilusi temperatūra suteikia puikią terpę daugintis bakterijoms, kurios paskatina fermentaciją ir suteikia Pu-Erh arbatai išskirtinių savybių bei specifinį skonį ir kvapą.
Kilmės šalis: Kinija