Nuostabiai kvapnus tradicinis rytiečių gėrimas, paruoštas pagal Ajurvedą (senoji Indijos išmintis). Manoma, jog ši arbata sušildo, padeda atgauti fizines ir emocines jėgas, neprarasti dvasinės pusiausvyros, tinka peršalus.
Ajurvedinė arbata gali būti patiekiama viena arba maišoma su juodąja arbata, pienu ir medumi. Juodoji arbata paprastai naudojama iš Asamo regiono, dėl savo stipraus skonio ir spalvos. Ajurvedinė arbata paprastai saldinama medumi, tačiau galima ir cukrumi ar kondensuotu pienu.
Paruošimas nr. 1:
Šaukštelį mišinio užplikyti 100 C vandeniu ir palaikyti 6-10 min. Nukošti, pripilti trečdalį puodelio pašildyto pieno. Pasaldinti medumi.
Paruošimas nr. 2:
3 šaukštelius mišinio užplikyti 1l verdančio vandens, uždengti ir virti pusę valandos ant silpnos ugnies. Baigus virti įdėti 2 šaukštelius juodosios arbatos (rekomenduojama sveriamos), palaikyti 3-5min. ir įpilti ketvirtį litro pašildyto pieno. Pasaldinti medumi, cukrumi ar kondensuotu pienu pagal skonį.
Kilmės šalis: Vokietija
Supakuota Lietuvoje