Žalioji arbata „Žali linkėjimai“, 100g

 
8231-Žali-linkėjimai

Liko tik 5

Kiekis:

3,80 €

Egzotiška, pagardinta papajų, abrikosų ir pasiflorų gabaliukais, papuošta graikiniais riešutais bei rugiagėlių žiedlapiais, – abejingų nepaliekantis skonis.

Sudedamosios dalys: žalioji arbata, papajų gabaliukai*, abrikosų gabaliukai*, smulkinti graikiniai riešutai, kvapiosios medžiagos, pasifloros granulės*, dygminų ir balti rugiagėlių žiedlapiai.

Kilmės šalis: Vokietija

Visa informacija šioje svetainėje publikuojama pažintiniais ir švietimo tikslais. Norint produktus naudoti gydymosi tikslu, būtina pasitarti su specialistais.

2 min.
12 g/l
80-90°C
Produkto kodas: Z015. Kategorija: .

Žalioji arbata

Žalioji arbata yra kilusi iš Kinijos, tačiau siejama su daugeliu kultūrų visoje Azijoje. Tai seniausia žinoma arbata pasaulyje, kuri vartojama jau daugiau nei 4000 metų. Daugiausiai žaliosios arbatos pagamina ir eksportuoja Kinija. Žalioji arbata yra mažiausiai perdirbta arbata rinkoje (po baltos arbatos) ir todėl pasižymi daugeliu žmogaus organizmui naudingų savybių ir yra laikoma vienu iš sveikiausių gėrimų pasaulyje. Gaminant žaliają arbatą, lapeliai nefermentuojami, tačiau praeina tam tikrus oksidacijos ir lapelių formavimo procesus, išsaugant lapelio žalumą ir šviežią skonį. Pasaulyje paplitę šimtai žaliųjų arbatų rūšių. Vien tik Kinijoje, žaliosios arbatos skiriasi ne tik savo apdorojimo ypatumais ar formomis, bet ir auginimo vietomis, arbatkrūmių veislėmis.

Savybės

Žaliosios arbatos nauda sveikatai aprašyta daugybėje straipsnių, knygų ir mokslinių tyrimų. Žaliojoje arbatoje esantis kofeinas, veikia kitaip nei esantis kavoje. Arbatos lapeliuose jo yra nuo 1,5 iki 3 kartų daugiau nei kavos pupelėse, tačiau jis veikia švelniau, nes yra išskiriamas ne kaip atskira medžiaga, o komplekse su taninais. 

Plikymas

Žaliosios arbatos negalima plikyti verdančiu vandeniu, kad gėrimas neprarastų savo savybių ir įgautų malonų skonį. Vandens temperatūra turėtų būti 70-80°C. Taigi, užvirkite vandens ir maždaug 5 min. paaušinkite prieš plikydami arbatą. Plikoma 1-8 min. Kinijoje žalioji arbata „skalaujama“. Užplikius arbatžoles ir palaikius 30 sek., vanduo išpilamas. Tos pačios arbatžolės plikomos antrą kartą - tuomet arbatos skonis kur kas subtilesnis. Per dieną žaliosios arbatos rekomenduojama išgerti 3 puodelius.

?Klauskite

Iškilo klausimų? Mes galime Jums padėti.

Naujienlaiškis +

Prenumeruok “Chai Chai” naujienlaiškį ir pirmasis sužinok apie gardžiausias naujienas, fantastiškas akcijas bei specialius nuolaidų kodus draugams.

* - Laukelis būtinas

REKOMENDUOK DRAUGUI+

Labas, manau Tau būtų įdomi ši el. parduotuvė. Apsidairyk !

Produkto video pristatymas+