Raudonoji arbata „Mėtinis šokoladas“, 90g

 
29144-Mėtinis-šokoladas

Turime

Kiekis:

3,40 €

Ryškiu mėtos skoniu ir aromatu praturtinta rooibos arbata, dailiai papuošta viržių ir rugiagėlių žiedlapiais bei pasaldinta šokolado gabaliukais. Energingas skonis, tarsi šviežiai nuskintų lapelių, susiliejantis su sodriu šokoladu.

Sudedamosios dalys: rooibos arbata, pipirmėtės, šokolado gabaliukai*, kvapiosios medžiagos, viržiai, balti rugiagėlių žiedlapiai.

Kilmės šalis: Vokietija

Visa informacija šioje svetainėje publikuojama pažintiniais ir švietimo tikslais. Norint produktus naudoti gydymosi tikslu, būtina pasitarti su specialistais.

5-8 min.
13-15 g/l
100°C
Produkto kodas: R009. Kategorija: .

Raudonoji arbata

Raudonosios arbatos tėvynė - Pietų Afrika, kurioje auginama ir vertinama dviejų rūšių raudonoji arbata: Pietų Afrikos aukštikalnių Rooibos ir medaus krūmo arbata.

Medaus krūmo arbata

Medaus krūmo arbata gaminama iš Pietų Afrikoje augančio krūmokšnio (Cyclopia intermedia ir susijusios Cyclopia rūšies) lapų, kuris visiškai nesusijęs su įprastiniu arbatos augalu (Camellia sinensis). Geltonai žydintys krūmai auga vakarinėje ir rytinėje Keiptauno provincijose, Afrikoje. Pirmą kartą literatūroje medaus krūmas minimas 1705 m. Arbatai naudojami ne tik  lapeliai, bet ir koteliai bei žiedai. Medaus krūmo arbatos gamyba panaši į paprastos ir rooibos arbatos gamybą, nupjautas augalas susmulkinamas, fermentuojamas ir džiovinamas, tačiau oksidacijos procesas užima daug daugiau laiko. Fermentacijos metu žaliavos spalva pasikeičia nuo žalios iki tamsiai rudos ir įgauna saldų aromatą. 

Savybės

Medaus krūmo arbatoje labai mažai taninų ir visai nėra kofeino, todėl arbata tinka ir vaikams. 

Plikymas

Vienam puodeliui arbatos patariama berti šaukštelį medaus krūmo arbatžolių ir jas plikyti verdančiu vandeniu apie 5-8 min. Kuo ilgiau palaikysite arbatžoles, tuo aromatingesnė ir sodresnė bus arbata. Medaus krūmo arbata dažnai geriama su pienu ir cukrumi, tačiau, norint pajausti jos malonų saldų skonį bei aromatą, reikėtų gerti gryną. Jos skonis sulyginamas su karšta abrikosų uogiene, gėlėmis, medaus ir džiovintų vaisių mišiniu. Arbata labai skani ir šalta bei puikiai dera su vaisių sultimis.

Rooibos arbata

Žodis „rooibos" reiškia „raudonas krūmas". Šią arbatą prieš maždaug 300 metų pamėgo Pietų Afrikos aukštikalnėse gyvenanti Khoi gentis, vėliau, vykstant kolonizacijai XIX-XX amžiuje - ir europiečiai. Rooibos arbata yra malonaus skonio, labai kvapni ir gerai malšina troškulį. Rooibos arbatos derlius vasarą dažniausiai nuimamas rankomis, smulkinamas tabako pjaustymo mašina, vėliau, fermentacijos metu, ši arbata įgauna jai būdingą spalvą, skonį ir puikų aromatą. Gaminant šią arbatą ji galiausiai yra sterilizuojama garuose, džiovinama ir pakuojama.

Savybės

Rooibos arbata - visiškai natūrali, dvelkianti medžiu bei riešutais, salsvo skonio, aromatinga. Šioje arbatoje nėra jokių priedų ar konservantų, taip pat nėra ir kofeino, visai nedaug taninų. Be to, ši arbata neturi kalorijų.

Plikymas

Šaukštelį Rooibos arbatos lapelių užplikykite verdančiu filtruotu vandeniu ir palaikykite 7-10 min., kol pritrauks. Žoleles plikyti rekomenduojama 3 kartus. Rooibos arbatą galima gerti tiek karštą, tiek šaltą. Norint ko nors įmantresnio, pagardinkite ją pašildytu pienu, medumi ar citrina, o vaikams pasiūlykite Rooibos arbatą sumaišytą su sultimis ir atšaldytą. Taip pat siūlome išbandyti šią arbatą pagardinus cinamonu ir įdėjus gabaliuką obuolio ar apelsino.

?Klauskite

Iškilo klausimų? Mes galime Jums padėti.

Naujienlaiškis +

Prenumeruok “Chai Chai” naujienlaiškį ir pirmasis sužinok apie gardžiausias naujienas, fantastiškas akcijas bei specialius nuolaidų kodus draugams.

* - Laukelis būtinas

REKOMENDUOK DRAUGUI+

Labas, manau Tau būtų įdomi ši el. parduotuvė. Apsidairyk !

Produkto video pristatymas+